Det var en gang et fjell

Fjellet med stor F for meg er i området  Machu Picchu. Der kulturer har bygget på kulturer. Der byggverk står den dag i dag som viser at DET er «skrevet i sten».

Skrevet av Anne Solheim

I mai 2019 fikk jeg oppleve fenomenet igjen. Fordi jeg fikk, som forventet, utrolige varianter av helt andre historier – selv om det faktisk «står skrevet i sten» at alt er bygget på den ene kulturen etter den andre.

Da lovet jeg meg selv å skrive en bok, en roman, som kan gi grunnlag for å bedre forståelse av velkjent viten som forvrenges eller fortrenges med den konsekvens at det "lammer" de fleste av oss, som er et enormt paradoks - større enn å sitte ved havet og skrive om fjell.

Boken er "en slags inngang" til kunnskap om hvordan alle kan "bestige egne fjell" uansett tilstand, uten å kjenne metoden GJØRE DET UMULIGE - MULIG. Thrilleren er en omskrivning av "inngangsporten" til verdens enkleste metode for å kunne "bestige fjell". Kunnskap om helheten i metoden, verdens enkleste, gjør det hele oversiktlig. Hele konseptet med samme navn, GJØRE DET UMULIGE - MULIG, gir deg ulike innganger til å forstå.

Dette er et undervisningskonsept der budskapet i romanen, en psykologisk thriller, som fikk navnet Jeg elsker deg, er fundamental. Og selve metoden viser deg hvordan du tar i bruk egne ressurser på den måten som er mest funksjonell for deg. Kort sagt, resepten på hvordan du realiserer ditt potensial, skritt for skritt. 

Den psykologiske thrilleren er, for å si det enkelt, en omskrivning med "to do". Et utrykk mine foreldre brukte istedenfor å bruke det vanlige: "Gå rundt grøten". I denne sammenheng innramming og fokusering på varianter av altoverskyggende hersketeknikker populært kalt "Splitt og hersk". Teknikker, som alltid innebærer overgrep, som har gjennomsyret menneskeheten i eoner av år, på grunn av alt for mange vanlige menneskers personlige usikkerhet og frykt, som dermed gir handlingsrom for maktpersoners behov for manipulering, polarisering, korrupsjon, kriger, kortsagt skape elendighet - særlig for de svakeste - for å berike seg selv.

Det er med undring jeg bivåner at menneskeheten kan gå under på grunn av den verste, mest smittsomme, infeksjonen noensinne: FRYKT! ... som svært enkelt kan reguleres med en eneste kur - ved egen hjelp! ... helt gratis, når metoden er innøvd.

Det var morsomt og spennende i Peru. Det å oppleve så tydelige det «never ending phenomena» med å bortforklare det som er «skrevet i sten», fordi det passer dårlig med verdensbilde til den som forteller, er helt "outstanding" når det gjelder "stand up show". Men, i større sammenheng, f.eks. i en politisk kontekst, addert med polarisering, graden av pressefrihet og dårlig regulerte rettssystem, legges grunnlaget for katastrofer, både lokalt og globalt.

For meg ble besøket i Peru en ny tankevekker om paradokser. Jeg fikk forresten mange slike i Sør-Amerika, også mens jeg bivånet på nært hold at folk høyt på strå ble arrestert av politi med maskingevær, uten at de enset meg et øyeblikk, like før jeg skulle lette fra bakken (med fly 😊) - og unnslapp et jordskjelv som ble målt til 8 på Richters skala.

Den psykologiske thrilleren har mange "nivåer".

For å si det forsiktig: Det var vanskelig å skrive den, av flere grunner som er for private å komme inn på her. Men, det jeg kan understreke er at romanen brukes som en del av et undervisningskonsept med intensjon om å gi enkeltmennesker innsikt i hvordan utvikle egen mentalitet ut fra individuelle, personlige "ståsteder". Derfor holdes teksten i boken på et nivå som gjør den lesverdig. Men, den er til en viss grad dempet slik at dopaminnivået i hjernen til leseren ikke tar helt av, slik skrivekunst på sitt beste gjør, for å selge flest mulig eksemplarer av verket. Allikevel, tross dette og selv om boken er en del av et undervisning- eller treningskonsept, vil jeg presisere at den fint kan leses som en frittstående roman uten at leseren går inn i selve undervisningsopplegget den er tilknyttet.

"Jeg elsker deg" inviterer til å skape grunnlag for personlig forståelse av konsekvenser av situasjoner som fortellingen spinner rundt, slik at det "umulige faktisk blir mulig" for ALLE, ikke bare nok et underholdende eventyr som ikke blir forstått. Et eventyr kunst- eller litteraturkritikere antakelig vil slakte fordi teksten er konstruert slik at dopaminet i leserhjernen holder seg en smule i sjakk. 

Om du er interessert i å innse, på en litt annerledes måte, hvor stor du selv er på alle vis via å lese om ett år i livet til romanfiguren Christoffer McLeich Josefsson, fra 2001 til 2002, en livsreise av de sjeldne, så kan du det - samtidig som du får innsyn i de vidtfavnende konsekvensene av hans "små-valg-i-livet" får for en hel verden. For takket være mitt «fjell», har jeg blitt forfatterpublisher og har laget GJØRE DET UMULIGE - MULIG, som gir alle mulighet til å legge egen hånd på eget ratt 100%, for blant annet å finne ut hvordan kvitte seg med den delen av personlig frykt som "lammer", begrenser - i verste fall skaper fysisk eller psykisk sykdom, kanskje begge deler.

Livet er utrolig, så utrolig at du kan bli din egen "guru" fullt og helt 😊 ... SJEF I EGET LIV, uansett tilstand her og nå!